Pics2Give | Welkom in onze studio
16 januari 2021
Jouw fotoshoot bij Pics2Give

Voor een fotoshoot bij Pics2Give nemen wij de tijd. Met aandacht voor jou, oog voor details en een plezierige sfeer zorgen wij dat de fotoshoot een leuke ervaring wordt met een mooi resultaat: images with a story! Fotografie is onze passie en wij zijn altijd op zoek naar prachtige beelden. Beelden die het moment van vandaag vastleggen en in de toekomst blijven spreken. Hoe verloopt een fotoshoot bij ons?
Stap 1: Jouw stijl

Voordat we kunnen beginnen met fotograferen is het belangrijk om een beeld te krijgen van de foto’s die jij voor ogen hebt. Tijd voor een nadere kennismaking dus. Dit kan in onze studio, met een kop koffie, thee of liever iets anders? Het is ook mogelijk om dit voorafgaand aan de shoot telefonisch of per mail af te stemmen. Centraal staat de vraag: welke stijl heeft jouw voorkeur? Denk je meer aan zwart-wit fotografie tegen een donkere achtergrond in een klassieke context, of geniet je juist meer van een frisse moderne uitstraling en hoort daarbij een kleurenfoto tegen een lichte achtergrond? Jij geeft aan wat je voorkeur heeft. In welke kleding wil je gefotografeerd worden? Zijn er andere zaken waar we rekening mee moeten houden? Daarna zullen wij jouw voorkeuren fotografisch inkaderen en de verschillende mogelijkheden, in bijvoorbeeld gebruik van licht, achtergrond, kleding/ kledingwissel en rekwisieten met u bespreken.
Klassiek
Modern
Stap 2: Lampen aan!

Voordat we beginnen met foto’s maken spreken we de shoot eerst nog eens rustig door en leggen we uit hoe we de foto’s gaan maken. Denk daarbij aan de compositie, de opstelling van de studiolampen en het gebruik van attributen. Dan is het tijd voor de echte fotoshoot. De lampen gaan aan en vanaf dat moment nemen we alle tijd voor jou. Eerst maken we een aantal controle foto’s om de gewenste licht instellingen te verifiëren en controleren we de witbalans met behulp van een grijskaart. Dit geeft jou de gelegenheid om te wennen aan de studio omgeving en flitslichten.Bij het maken van de foto’s gebruiken wij “tethering”, een technologie waarbij de beelden meteen op de laptop zichtbaar worden. Dus direct resultaat! Tijdens de verdere shoot zullen wij ons richten op de beelden zelf. Hierbij geven wij tips over je houding, positie en letten we op alle details om de compositie en de bijbehorende lichtval te versterken. Zo werken wij toe naar een mooie serie, waar jij blij mee bent.
Stap 3: De eerste beelden

Wij vinden het belangrijk dat je de foto’s in alle rust kunt bekijken om de mooiste beelden te selecteren. Daarom sturen wij binnen enkele dagen na de shoot een selectie van de beelden in lage resolutie digitaal door. Tijd dus om te genieten en te zien hoe wij jouw gekozen stijl en voorkeuren hebben omgezet in een serie portret beelden. Nadat jij hebt aangegeven welke beelden jou het meeste aanspreken, gaan we deze in de laatste stap digitaal nabewerken.
Stap 4: Beelden om van te genieten

De door jou geselecteerde beelden zullen wij met zorg nabewerken, om eventuele details naar wens aan te passen. Als de beelden gereed zijn kunnen wij ze op professioneel fotopapier afdrukken, tot en met A3 formaat. Klaar voor aan de muur! Uiteraard ontvangt u de beelden ook digitaal in een hoge resolutie.
Images with a story

Kantoor & Studio: Plan B
Hurksestraat 19 | unit 1.44
5652 AH, Eindhoven

Bart Verhagen, Edgar Snelders
T: +31 (6) 14188414 | Bart
T: +31 (6) 51585387 | Edgar
info@pics2give.nl

Inschrijving KvK: 69467331
BTW-nr. NL8578.83.823.B.01

Algemene Voorwaarden